El Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) és una condició neurològica que afecta el desenvolupament de les habilitats socials, comunicatives i conductuals. Afecta diferent a cada persona, des de la seva intensitat fins als símptomes que presenta. Per això, el tractament terapèutic ha de ser individualitzat per a cada cas.
L’acompanyament als pares de nens amb autismo implica proporcionar-los informació sobre el trastorn i les opcions de tractament, així com ensenyar-los estratègies efectives per recolzar-los en el comportament i les necessitats dels seus fills. Els nostres psicoterapeutes treballen de prop amb els pares per ajudar-los a comprendre les forces i desafiaments dels seus fills, així com les millors maneres de recolzar-los a casa.
A més, els psicoterapeutes d’ANGLE VALLES ajuden als pares a entendre com la comunicació i les habilitats socials poden ser diferents en els nens amb TEA, i els proporcionen estratègies específiques per fomentar el desenvolupament d’aquestes habilitats. També els ensenyen a manejar el comportament repetitiu i els problemes sensorials, que són comuns en els nens amb TEA.
En el centre de psicoteràpia Angle Vallès, entenem la importància del tractament terapèutic en el TEA. A través de diferents teràpies, podem ajudar a les persones amb TEA a desenvolupar habilitats socials i comunicatives, així com a manejar els símptomes que els afecten.
La teràpia cognitivo-conductual és una de les més eficaces per al tractament del TEA. Aquesta teràpia ajuda a les persones amb TEA a desenvolupar les seves habilitats socials i comunicatives a través de l’aprenentatge d’hàbits i conductes adequades. També ajuda a manejar els símptomes com la ansietat, les pors o les tècniques per a la relaxació. La teràpia cognitivo-conductual és eficaç perquè està basada en evidències científiques i en la seva aplicació es fa de forma individualitzada.
Una altra teràpia que oferim en el nostre centre és la teràpia d’integració sensorial. Els nens i adults amb TEA poden tenir dificultats per processar les informacions sensorials com la llum, el so o el tacte. Això pot provocar una sobreestimulació o una subestimulació, que afecta la seva capacitat de concentració, l’aprenentatge i el comportament. La teràpia d’integració sensorial ajuda a les persones amb TEA a processar adequadament aquestes informacions i a regular l’estat d’ànim, la conducta i la percepció de l’entorn.
Finalment, també oferim teràpia de joc per als nens amb TEA. A través del joc, els nens poden desenvolupar habilitats socials i comunicatives, així com la seva creativitat i imaginació. La teràpia de joc és una forma lúdica d’aprendre i de desenvolupar-se, que ajuda als nens amb TEA a integrar-se en el seu entorn social i a interactuar amb altres nens.
En resum, el tractament terapèutic és una part important en el maneig dels símptomes del TEA i en el desenvolupament de les habilitats socials i comunicatives. En el centre de psicoteràpia Angle Vallès, oferim diferents teràpies personalitzades per ajudar les persones amb TEA a millorar la seva qualitat de vida i a integrar-se en la societat.