La importància del reforç escolar

La importància del reforç escolar

Que les classes de reforç s’utilitzin com un remei per millorar l’aprenentatge a posteriori, no vol dir que aquesta sigui l’única manera d’aprofitar els avantatges de les classes de reforç escolar. Doncs sí, avantatges tenen moltes i, a més, algunes són d’allò més interessants no només per als alumnes que porten amb dificultat el curs escolar, sinó per a tots els estudiants que volen millorar les seves notes i el seu futur acadèmic Avantatges de les classes de reforç escolar Fer els deures més ràpid Un dels reptes als quals s’enfronten els nens de Primària i Secundària és la realització de la tasca escolar diària, i el que és més important, la realització d’aquesta tasca sense que això impliqui perdre temps d’activitats extraescolars o temps per jugar i descansar. Però és que hi ha tants deures, i tan difícils, i és tan fàcil distreure … Les classes de reforç escolar poden servir com un motiu per centrar en temps d’estudi durant el temps de classe particular, d’aquesta manera s’augmenta la concentració i s’aprofita millor el temps. Reforçar els continguts apresos a classe Entre els motius pels quals els més petits triguen a fer els deures es troba que no tenen del tot clar què han après a classe durant el dia i, si hi ha dubtes, no es podran resoldre fins al dia següent, el que generarà a més que els deures vagin mal fets, o sense fer. Però un dels avantatges de les classes de reforç és que l’alumne compta amb un suport al moment amb el qual resoldre els seus dubtes o amb qui reforçar els continguts apresos durant el temps de classe, sense pèrdues de temps i sense necessitat d’esperar fins al dia següent.

Una forma d’aprendre personalitzada Quan es parla de classes a l’escola, és impossible no pensar en que es tracten de classes amb molts alumnes i amb un únic professor i uns continguts que cal donar al llarg del curs, així que el temps corre en contra i el docent s’adapta al ritme de la majoria de la classe. Les classes de reforç escolar en canvi, són classes en què només estan a l’alumne i el professor, així que tota la formació està centrada en respondre a les necessitats d’aprenentatge de l’alumne, o el que és el mateix, és un tipus de formació ideal per als que tenen dificultats o per als que van endarrerits respecte a la classe, però entre els avantatges de les classes de reforç també està que és un tipus de formació ideal per a alumnes amb altes capacitats o que van “avançats” respecte a la seva classe . Aprendre a organitzar el temps d’estudi Adquirir bons hàbits d’estudi és un dels objectius de Primària i els deures són un dels mitjans per aconseguir-los, però no són l’únic. Mitjançant les classes de reforç escolar, el nen aprendrà de mica en mica a aprofitar el temps d’estudi, a organitzar el seu material escolar i els seus llibres i, en definitiva, anirà a poc a poc adquirint bons hàbits d’estudi que li seran de gran utilitat durant la seva vida acadèmica . Preparar els exàmens amb temps A mesura que l’estudiant creix, els exàmens requeriran de més temps de dedicació, així que, durant els anys de Primària comencen a preparar exàmens de forma independent. És en aquest moment quan molts nens adquireixen l’hàbit de deixar l’estudi per “l’últim moment”. Les classes de reforç escolar serveixen per treballar de forma diària continguts, repassant i reforçant els temaris apresos a classe o, dit d’una altra manera, treballant de forma diària perquè en arribar el moment de realitzar els exàmens part important del treball d’estudi ja estigui feta. Descobrir tècniques d’estudi i de memorització No es pot oblidar entre els avantatges de les classes de suport escolar a l’adquisició de tècniques d’estudi que podrà utilitzar durant molt de temps. Aquestes tècniques s’aprenen al llarg de la vida d’estudiant, però perquè resultin efectives cal practicar-les i reforçar el seu ús perquè l’alumne les naturalitzi i les converteixi en part normal del seu temps d’aprenentatge, cosa que es pot aconseguir amb classes de suport.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad
Obrir xat
En que et podem ajudar?
Hola 👋
En que et puc ajudar?