Els nostres valors

Els nostres valors

Els valors són generalitzacions que es viuen com a certeses en relació a persones i
situacions que funcionen sovint des de l’inconscient i estan carregades de components emocionals. Per tant, les creences i els valors prevalen sobre el paradigma teòric al qual s’adscrigui la intervenció psicoterapèutica i socioeducativa a realitzar. Creiem rellevant doncs, esmentar ara quins valors son els subjacents a la nostra tasca, perquè d’ells en dependrà la intervenció:

⦁ Sense ànim de lucre: en el sentit que la finalitat de l’entitat no és la consecució d’un benefici econòmic i que en cas d’excedent per l’activitat desenvolupada aquest es reinverteix en benefici social.

⦁ Tolerant: en el sentit de reconèixer que les diferències entre les persones és un bé de la humanitat i que cal, per tant, que l’entitat actuï de manera oberta, amb capacitat d’acceptar les diferències i de saber conviure en la discrepància, amb capacitat de diàleg i transigència sense encasellar-se en les pròpies posicions.

⦁ Solidària: en el sentit d’adreçar la seva activitat a compensar les injustícies socials en benefici de les persones més vulnerables.

⦁ Humanista : en el sentit de reconèixer l’ésser humà com a valor i preocupació central de la seva activitat, afirmant la igualtat de totes les persones, reconeixent la diversitat personal i cultural, prioritzant el coneixement per damunt del que avui està acceptat com veritat absoluta, afirmant la llibertat d’idees i de creences i rebutjant tot tipus de violència i de discriminació.

⦁ Creativa i amb voluntat de millora continua : en el sentit de donar respostes a les necessitats que es van generant, d’estimular l’adaptació als canvis i assumir-los, i de cercar de manera permanent solucions de futur possibles i sostenibles.

⦁ Reflexiva i crítica amb la realitat :en el sentit de fomentar l’anàlisi i implicació en les diferents situacions psicoterapèutiques i socioeducatives que afecten a les persones usuàries de l’entitat

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad
Obrir xat
En que et podem ajudar?
Hola 👋
En que et puc ajudar?